Roemeen gepakt voor skimmen Apeldoorn

Geplaatst op 2 maart 2012, om 20:49 uur

APELDOORN – De politie heeft vrijdagochtend een 20-jarige Roemeen aangehouden op verdenking van het plaatsen van skimapparatuur op een pinautomaat aan het Mercatorplein in Apeldoorn. Er zijn geen klanten van de bank benadeeld.

Rond 09:00 uur werd bij de politie gemeld dat vier mannen zich verdacht ophielden bij de pinautomaat in winkelcentrum Kerschoten. Vlak daarvoor deden klanten in het postagentschap melding van een mogelijk defect aan het apparaat. Personeel van het postagentschap trof op de automaat apparatuur aan die er niet op thuishoorde en verwijderde dit. De politie werd gebeld over de apparatuur en het verdachte gedrag van de mannen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Toen de vier Roemenen ontdekten dat de skimappartuur verwijderd was en ze gesignaleerd waren, gingen ze er lopend vandoor. De politie werd gebeld en heeft op aanwijzing van getuigen één van de mannen aan kunnen houden op de Nobelstraat. De andere gevluchte mannen zijn niet meer aangetroffen.

Omdat het vermoeden bestaat dat dit viertal zich verplaatst in een grijze Ford Focus met buitenlands kenteken, is een Burgetnetactie en tweet verspreid met het verzoek om uit te kijken naar deze auto en de drie andere mannen. Deze zijn helaas tot op heden nog niet aangetroffen. Als er iemand is die de mannen of de auto mogelijk heeft gezien en dit nog niet heeft gemeld, kan men de politie bellen.

De aangehouden man is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. De skimapparatuur is in beslag genomen voor onderzoek.