Tien jongeren aangehouden in Doetinchem - GelreNieuws.nl

Tien jongeren aangehouden in Doetinchem

Geplaatst op 8 maart 2012, om 15:09 uur

DOETINCHEM – De politie in Doetinchem heeft tien jongens opgepakt, omdat ze ervan worden verdacht van onder andere ernstige zinloze mishandeling van leeftijdgenoten. Volgens de politie zijn de knapen in de leeftijd van 12 tot en met 16 jaar.

In diverse Doetinchemse wijken pleegden ze vernielingen en diefstallen. Vorig jaar werden in de zomervakantie onder meer speeltoestellen vernield bij een school aan de Houtsmastraat. Uit kleedkamers werd geld gestolen. Ook zijn enkele leeftijdsgenoten mishandeld, niet alleen in Doetinchem maar ook in Wehl. De slachtoffers deden uit angst voor represailles geen aangifte. Inmiddels hebben twaalf tieners alsnog aangifte van mishandeling gedaan. Sommige moesten zich onder doktersbehandeling laten stellen.

De groep bestond uit ruim 30 jongens, onder wie meelopers die geen strafbare feiten hebben gepleegd. Twee zijn bij de rechter-commissaris voorgeleid. Ze zijn onder voorwaarden vrijgelaten. Om te voorkomen dat de jongens (verder) op het slechte pad komen, zoeken wijkagenten contact met hun ouders. De politie zegt zoveel mogelijk ouders van slachtoffers op de hoogte te hebben gesteld van de ontwikkelingen in het onderzoek. Het dossier wordt overgedragen aan het OM.