Twee doden bij aanrijding in Lichtenvoorde

Geplaatst op 13 maart 2012, om 11:17 uur

[jwplayer mediaid=”63298″]LICHTENVOORDE – Bij een aanrijding tussen een bestelbus en een vrachtwagen op de kruising van de Hamelandroute met de Vragenderweg in Lichtenvoorde zijn dinsdagochtend twee inzittenden van het busje om gekomen.

Het ongeluk gebeurde rond 06.00 uur. De bestuurder van het busje, een 51-jarige Winterswijker, reed vanaf de Vragenderweg de Hamelandweg op en verleende daarbij geen voorrang aan een vrachtwagen die op de Hamelandweg reed. Er ontstond een aanrijding waarbij de de bijrijder van het busje, een 34-jarige man uit het Duitse Sudlohn, uit het voertuig werd geslingerd. Hij overleed ter plekke.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De automobilist raakte bekneld, is door de hulpdiensten uit het voertuig gehaald en werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. Daar bleek de man dusdanig gewond dat hij met een traumahelikopter is overgebracht naar een ander ziekenhuis. Hier is hij enkele uren later alsnog overleden, meldt de politie.

De vrachtwagenchauffeur, een 21-jarige man uit Blokker, bleef ongedeerd. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht van het ongeval.

Video: Omroep Gelderland