Vernieuwde opzet Brummense Meifeesten

Geplaatst op 13 maart 2012, om 21:55 uur

BRUMMEN – De Brummense Meifeesten kennen dit jaar een andere opzet. Het muziekevenement verlaat de manege in Brummen en wordt gehouden in en om zaal Concordia. Ook wordt het evenement ingekort van drie naar twee dagen.

Volgens organisatoren Harry Timmer en zijn zoon Martijn is voor een nieuwe opzet gekozen, omdat het aantal gratis festivals waarmee de Meifeesten moet concurreren sterk groeit. Ook de btw-verhoging speelt mee in de overweging. Die zal namelijk doorberekend moeten worden in de prijs voor de toegangskaarten, die de Timmers betaalbaar willen houden. Daarnaast is de manege aan de Eerbeekseweg volgens hen te groot voor het evenement. “Vorig jaar is er vijftig meter bij aangebouwd. De sfeer is daarmee helemaal weg”, legt Martijn uit. Hij en zijn vader zijn al enkele weken bezig met de voorbereidingen en hebben vertrouwen in de vernieuwde opzet.

In het verleden traden grote bands op tijdens de Meifeesten, zoals De Dijk en de Golden Earing. Het contracteren van dit soort bands is volgens Harry Timmer, die het evenement dit jaar al voor de 22e keer organiseert, zeker niet zonder risico’s. Er moeten namelijk nogal wat kaartjes worden verkocht om de kosten te dekken. Dit risico wil Timmer in de huidige economische situatie niet nemen.

De Meifeesten vinden dit jaar plaats op vrijdag 18 en zaterdag 19 mei. Op het parkeerterrein naast Concordia wordt een grote tent geplaatst. Ook de zaal zal worden gebruikt. Daardoor kan het publiek naar verschillende soorten muziek luisteren. “Een klein gebied om Concordia zetten we af met hekken. We maken een binnenplaats waar ook een ‘snackhoek’ komt; een aantal kramen waar men eten kan halen”, vertelt Martijn, die zijn vader sinds enkele jaren actief helpt.

Het grootste deel van het programma is inmiddels ingevuld. Op vrijdagavond treedt in de zaal de band De Coronas op. Zij spelen verzoeknummers en hebben een repertoire van een paar duizend nummer. In de tent is die avond een 80’s en 90’s party, waar onder meer T-Spoon, bekend van het nummer Sex On The Beach, komt optreden. Zaterdagavond komt The Partysquad naar Brummen en in de tent speelt die avond PianoHouse The Band, een act met piano’s. “Daarnaast zijn we bezig met FeestDJRuud. Hij heeft een hit met het nummer Gas Op Die Lollie. We wachten nog op de officiële bevestiging”, aldus Martijn. Ook hijzelf zal op zaterdagavond samen met zijn kameraad ‘Bennie’ nog even kort plaatjes draaien. Ze doen dat sinds kort elke laatste vrijdag van de maand in Concordia.

De kaartverkoop start op 2 april. Kaarten zijn te bestellen via de website van de Meifeesten en bij de bekende voorkoopadressen. “Wie de eerste paar dagen van de voorverkoop een kaartje koopt of bestelt, krijgt korting”, aldus Harry. “Ook is het mogelijk om een kaart voor twee dagen te bestellen. Dan is men goedkoper uit.”