Zestal opgepakt voor rippen hennepkwekerij

Geplaatst op 30 maart 2012, om 11:32 uur

ARNHEM – De politie heeft vrijdagmorgen vroeg zes personen aangehouden rond een hennepkwekerij in de Utrechtsestraat in Arnhem. Drie van hen werden op straat gearresteerd, drie anderen korte tijd later in een pand met een hennepkwekerij.

De politie was door een melding op het spoor gezet van een mogelijk transport van drugs. Agenten gingen ter plaatse en troffen drie personen aan bij twee auto’s. Ze roken een sterke wietlucht, maar in de auto’s werden geen drugs gevonden. Wel werden inbrekerstuig aangetroffen.

Toen de politie later poolshoogte nam bij een pand in de Utrechtsestraat, werd braakschade geconstateerd. In het gebouw, waarin een wietkwekerij bleek te zijn gevestigd, waren nog eens drie personen aanwezig. Zij zijn aangehouden.

De politie kon vrijdagmorgen nog niet zeggen hoe groot de hennepplantage is. Evenmin is nog duidelijk welke relatie er is tussen de drie personen die bij de auto’s zijn aangehouden en het trio dat later in het huis werd gearresteerd.

De arrestanten zijn een 30-jarige man en een 26-jarige vrouw uit Arnhem, een 21-jarige man uit Enschede en drie mannen uit Ede van 23, 26 en 29 jaar oud.