‘Alcoholgebruik Brummenaren baart zorgen’

Geplaatst op 2 april 2012, om 17:04 uur

BRUMMEN – De politie en gemeente Brummen maken zich grote zorgen over het alcoholgebruik tijdens evenementen in de gemeente. Dat meldt dagblad de Stentor. Teamchef Gert Jan van Setten van de politie stipte het onderwerp onlangs aan bij een bijeenkomst over veiligheid.

Volgens de teamchef wordt er bij evenementen gigantisch gedronken. “Dat baart ons zorgen.” Cijfers zijn er niet, maar volgens de teamchef  ‘zegt de onderbuik dat we er onze ogen niet voor kunnen sluiten’. Het probleem beperkt zich niet alleen tot jeugd. Als voorbeeld noemt Van Setten de Brummense kermis, een driedaags evenement dat jaarlijks in augustus wordt gehouden. Op de maandagochtend en middag vindt dan het schuttersfeest De Vogelweide plaats, een evenement waarvan bekend is dat alcohol een rol speelt. “Men gaat vervolgens na het vogelschieten naar huis om om 18 uur terug te komen om het feest af te sluiten.” Van Setten noemde de term ‘comazuipen’. Het is volgens hem ook wel voorgekomen dat de politie dronken mensen van het spoor moest halen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Burgemeester Niels Joosten van de gemeente Brummen deelt de zorg van de politie. “Maatschappelijk, niet alleen in Brummen, is alcoholgebruik een van onze grote problemen. Rondom evenementen lijkt het soms wel dat er overdadig veel alcohol moet worden gedronken. Als heel veel mensen lallend over straat gaan denk ik: ‘Is dat nou nodig?”, aldus Joosten in een reactie tegenover de Stentor.

De Stentor besteedt dinsdag extra aandacht aan het onderwerp in de krant.