’t Kromhout keert terug in hart van Brummen

Geplaatst op 3 april 2012, om 10:01 uur


BRUMMEN
– Grootste plannen hebben ze met het horecapand aan het Marktplein in Brummen. Frank-Lubbertus van der Heide en John Verburg, nu eigenaar van de Bistro Barones even verderop in de straat, openen, als alles goed gaat, eind mei restaurant – lounge ’t Kromhout in het hart van Brummen.

Beide heren zijn sinds vijf jaar eigenaar van Bistro Barones, maar hadden vijf jaar geleden al graag in het nu voormalige Vierjaargetijdenpand willen zitten. Toen was het voor hen alleen niet te betalen. Ze kozen voor een kleiner pand, eveneens in het centrum van het dorp. In december vierde Bistro Barones nog zijn 5-jarig bestaan met een markt en live-muziek. Daarmee werd geld opgehaald voor het goede doel. Toen de eigenaar van het horecapand aan het Marktplein besloot om het huurcontract met de eigenaar van de Vierjaargetijden niet te verlengen, belde hij Frank en John of zij nog interesse hadden. Dat hadden ze zeker. Na uitvoerige overleg werd besloten om het pand te kopen en volgens eigen zeggen “een vergrote versie van de Barones” te starten. “Geen kroeg!”, benadrukken de twee.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Op dit moment is de aannemer druk bezig met het vervangen van het plafond. Daarna kunnen Frank en John starten met het schilderen en verder inrichting van het pand. “Er moet erg veel aan gebeuren”, vertelt Frank. “Gelukkig hebben we al van alle kanten hulp aangeboden gekregen.” Het restaurant wordt volgens hem sfeervol ingericht en in de serre wordt een grote loungebank geplaatst. Ook het terras krijgt enkele van dat soort banken. John vertelt: “Mensen moeten hier ’s middags lekker kunnen lunchen, ’s avonds lekker kunnen dineren en daarnaast kunnen genieten van een heerlijk drankje, binnen of buiten op het terras bij mooi weer.” Door ‘op tijd’ dicht te gaan wil het duo er geen kroeg meer van maken waar mensen aan de bar blijven hangen. “Doordeweeks is ’t Kromhout, zoals het restaurant jaren geleden ook heette, open vanaf 11.00 tot 23.00 uur en in het weekend een uurtje langer, tot 24.00 uur”, vertelt Frank enthousiast.

Om Brummenaren en andere belangstellenden nieuwsgierig te maken hebben Frank en John hekken om het pand gezet zodat er niet naar binnen kan worden gekeken. “Bij de opening gaan de hekken weg en kan iedereen onze nieuwe trots zien”, zegt Frank. John vult aan: “De opening willen we groots vieren. Hoe weten we nog niet precies. We hebben nog even om daarover na te denken.” Als laatste doen beide heren een oproep aan mensen die nog oude foto’s of spullen van ’t Kromhout hebben. “We gebruiken dat heel graag voor de aankleding binnen.”