Emst: dode pony onder mest, vier in beslag - GelreNieuws        

Emst: dode pony onder mest, vier in beslag

Geplaatst op 8 april 2012, om 14:27 uur

EMST – In het buitengebied van Emst heeft de politie zaterdag vier pony’s van een 44-jarige inwoner uit de gemeente Epe in beslag genomen, omdat hij de dieren verwaarloosde. Ook werd een een dode pony’s gevonden onder een berg mest.

Bij de man is op verzoek van de dierenpolitie al herhaaldelijk een dierenarts langs geweest om de pony’s te controleren en aan te geven wat er verbeterd moest worden. Ook vonden meerdere hercontroles plaats. Afgelopen weekend ging de dierenpolitie opnieuw langs na meldingen over het feit dat de pony’s geen water en voer hadden. Door anderen bleken de pony’s in de afgelopen weken van wat water en voer te zijn voorzien. De vier nog levende, maar wel sterk verwaarloosde pony’s, zijn in beslag genomen. Onder een berg mest werd een dode pony aangetroffen. Het niet laten ophalen van een kadaver van een paard is een overtreding van de milieuwetgeving.

De politie benadrukt, hoe goed bedoeld ook, om bij vermoeden van verwaarlozing niet zelf dieren te gaan voeren, maar direct 144 te bellen. Als men alleen anoniem wil melden kunnen ook dit soort zaken worden gemeld via Meld Misdaad Anoniem; 0800-7000. Tegen de 44-jarige man wordt proces-verbaal opgemaakt.