Fatale val eethuis in Zutphen niet verwijtbaar - GelreNieuws.nl

Fatale val eethuis in Zutphen niet verwijtbaar

Geplaatst op 17 april 2012, om 16:14 uur

ZUTPHEN – De exploitait en het personeel van het Zutphens restaurant, waar afgelopen weekend een 51-jarige vrouw dodelijke ten val kwam, valt niets te verwijten. Dat meldt de politie na onderzoek. De nabestaanden en ondernemer zijn van de uitslag op de hoogte gebracht.

Na het ongeval is uitgebreid onderzocht. Hierbij is gekeken naar de bouwkundige situatie bij de trap en zijn van de eigenaar, personeel en gasten verklaringen opgenomen. Om het trapgat in het historische pand bevindt zich een voldoende hoog hekwerk met een hekje naar het keldergedeelte. Hiermee wordt het trapgat afgeschermd. Achter het trapgat worden de jassen van de gasten opgehangen. Naast het trapgat is nog een kleine loopruimte. Om ongevallen te voorkomen worden de jassen door het personeel in de garderobe opgehangen en bij vertrek ook weer door hen aan de gasten aangereikt.

Het slachtoffer, zo blijkt uit het onderzoek, is achter een personeelslid aangelopen om haar jas aan te wijzen. Hierbij heeft zij kennelijk haar evenwicht verloren en is in het trapgat gevallen. Het personeel heeft direct eerste hulp verleend en het slachtoffer is zwaargewond per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar zij ’s nacht is overleden. Bureau slachtofferhulp is op de hoogte gesteld.

Zie ook: – Geen treinen door aanrijding bij Brummen

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com