Flitspaal uit bij brand in Dieren is 1 aprilgrap

Geplaatst op 2 april 2012, om 00:00 uur

DIEREN – Afgelopen week was op deze website te lezen dat de flitspaal aan de Harderwijkerweg in Dieren bij een melding voor de brandweer voor 6 minuten uit gaat, zodat vrijwilligers onderweg naar de kazerne niet meer geflitst worden. Dit kan volgens de wet niet en is een 1 aprilgrap.

Lezers trapten massaal in de grap, die ook in de regionale krant Regiobode werd geplaatst. De redactie ontving veel reacties op het bericht en zelfs op het Hulpverleningsforum en het forum van Flitsservice werd het onderwerp uitgebreid besproken. Ook bij de brandweer ontstond verwarring.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De Dierense brandweer bestaat, net de meeste brandweerkorpsen in Nederland, alleen uit vrijwilligers. Zij hebben naast de brandweer gewoon een baan en worden door middel van een pieper opgeroepen om naar de kazerne te komen, daar om te kleden en uit te rukken met de brandweerwagen. In de praktijk blijkt dat zij na het krijgen van een melding onderweg naar de kazerne nog wel eens te hard rijden. Ze willen immers zo snel mogelijk vanaf de kazerne uitrukken, want elke seconde telt. Toch zal de flitspaal aan de in Dieren gewoon aan blijven.

Het bericht: Dierense brandweer scheurt langs flitspaal