Man (21) uit Putten opgepakt voor aanrandig

Geplaatst op 23 april 2012, om 18:03 uur

PUTTEN – Een 21-jarige man uit Putten is door de politie opgepakt. Hij wordt ervan verdacht in de nacht van vrijdag op zaterdag 17 maart in zijn woonplaats een 19-jarige vrouw op gewelddadige wijze te hebben aangerand. De verkrachting zorgde voor de nodige onrust in Putten.

De politie kwam de verdachte door meerdere inspanningen in haar onderzoek op het spoor. Zo leverde de verklaring van een taxichauffeur die het slachtoffer in de bewuste nacht een lift had gegeven, belangrijke informatie op. Ook kwam er uit de omgeving van het slachtoffer informatie binnen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Het slachtoffer zat die bewuste nacht rond 00.30 uur in een bushokje bij de kruising van de Voorthuizerstraat met de Oude Nijkerkerweg en de Oude Garderenseweg toen zij door een jongeman op een fiets werd aangesproken, die haar oneerbare voorstellen deed. De vrouw was hier niet van gediend en is richting de Huinerenkweg gelopen. Hier werd zij door de jongeman overmeesterd en aangerand. Zij wist zich op een gegeven moment los te rukken en rende weg.

Ter hoogte van het daar gelegen antiekwinkeltje stond een taxi. Zij heeft hulp van de chauffeur gevraagd. Deze heeft haar, ondanks het feit dat ze niet voldoende geld bij zich had, weggebracht. Na een oproep in de media heeft deze chauffeur zich gemeld en een verklaring afgelegd. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt woensdag voorgeleid aan de Rechter-commissaris in Zutphen.