Man wordt wakker met inbrekers naast bed

Geplaatst op 23 april 2012, om 15:33 uur

GAANDEREN – Flink schrikken zondagmiddag voor de oudere bewoner van een huis aan de Vreeltstraat in Gaanderen. Hij werd na een middagdutje wakker met drie inbrekers naast zijn bed. Deze gingen er bij het zien van de man vandoor.

De politie kreeg rond 13.15 uur de melding. De ongewenste bezoekers hingen een vaag verhaal op, maar schrokken kennelijk van de aanwezigheid van een bewoner en zijn direct vetrokken in een rode auto. Bij de inbraak is niets buitgemaakt, zegt een politiewoordvoerder.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Het gaat volgens de politie om twee vrouwen met een lichtgetinte huidskleur van ongeveer 1,60 meter lang en ongeveer 30 jaar oud. Ze hadden een normaal postuur en lang zwart haar. Eén van de vrouwen droeg een blauwe blouse en had een bril op, de ander droeg donkerkleurige kleding. De derde was een man met een getinte huidskleur. Hij is ongeveer 35 jaar oud, ongeveer 1,70 meter lang, had een normaal postuur, een mager gezicht, zwart haar en droeg grijze kleding.

Het drietal had binnen weten te komen omdat zij de sleutel hadden gevonden. De politie waarschuwt hier dan ook voor. “Inbrekers kijken ook onder deurmatten of vuilnisbakken of daar een sleutel verstopt ligt”, zegt de politiewoordvoerder.