Needenaar (52) misbruikt jongen 150 keer

Geplaatst op 26 april 2012, om 14:00 uur

ZUTPHEN – Een 52-jarige man uit Neede, zelf vader, heeft ontucht met drie jongetjes bekend. Eén van hen heeft hij zeker 150 keer misbruikt. Justitie heeft daarom drie jaar cel waarvan één jaar voorwaardelijk en behandeling tegen hem geëist.

De 52-jarige nam zijn slachtoffertjes mee de Needse berg op, naar zijn schuur of het zwembad. Hij zocht vervolgens actief seksueel contact. Zijn belangrijkste prooi was een jongen die nu zestien is. Het misbruik begon in 2003. De jongen was toen acht jaar oud. De zaak kwam aan het licht toen de jongen na jaren zwijgen alles tegen zijn zusje vertelde.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De vrouw van de Needenaar sprak na de arrestatie met een vriendin over de zaak. De twee zoontjes van deze vriendin kwamen later huilend bij hun moeder om te vertellen dat de man ook aan hen gezeten had, bleek donderdag.

De psycholoog oordeelt dat de Needenaar verminderd toerekeningsvatbaar is. De officier van justitie betwijfelt dat, omdat hij heeft geprobeerd de moeder van de broertjes over te halen de aanklacht in te trekken.

De Needenaar, die donderdag terecht stond in Zutphen, hoeft zich niet meer in zijn woonplaats te vertonen. Het dorp gruwt van zijn daden, schrijft de Stentor.