Politie houdt minderjarige winkeldieven aan - GelreNieuws        

Politie houdt minderjarige winkeldieven aan

Geplaatst op 24 april 2012, om 16:14 uur

ZUTPHEN/LOCHEM – De politie heeft maandag een 13-jarig meisje uit de gemeente Lochem en drie jongens van 16 en 17 jaar uit Zutphen en Lochem verhoord over twee afzonderlijke winkeldiefstallen in Lochem en Zutphen. De jongelui waren door het winkelpersoneel betrapt.

De politie kreeg rond 14.15 uur de melding dat het winkelpersoneel van een drogisterij aan de Molenstraat in Lochem een 13-jarig meisje hadden betrapt op het stelen van cosmetica-artikelen. Op het moment, dat het meisje de winkel verliet, waren de alarmpoortjes afgegaan. Ze bleek een aantal pakjes nepnagels te hebben gestolen. De gewaarschuwde politie heeft het meisje naar het politiebureau overgebracht voor nader verhoor en onderzoek.

Nagenoeg hetzelfde gebeurde rond 16.00 uur met de drie jongens uit Zutphen en Lochem. De jongens waren door het personeel van een supermarkt aan de Polsbroek in Zutphen in de kraag gevat toen zij enkele flessen sterke drank en ander eetwaar probeerden te stelen. Ook zij werden aan de politie overgedragen. Op het politiebureau legde het drietal een bekennende verklaring af over hun daad. De drie tieners worden aangemeld bij een jeugdpreventieproject.