Scholier in elkaar getrapt in vogelpark Zutphen

Geplaatst op 19 april 2012, om 16:39 uur

ZUTPHEN – De politie stelt een onderzoek in naar aanleiding van een aangifte van mishandeling. Een 13-jarige jongen uit Zutphen zou dinsdag op de Isendoornstraat in zijn woonplaats door een onbekende jongen zijn geschopt. Het slachtoffer hield daar onder andere een aantal pijnlijke plekken aan over.

De politie kreeg woensdag 18 april de aangifte binnen van de mishandeling. De 13-jarige jongen fietste dinsdag 17 april rond 14.30 uur op het fietspad van de Isendoornstraat. Ter hoogte van de ingang van het Vogelpark stonden drie jongens. Eén van hen schopte de tiener toen hij hen passeerde zo hard tegen zijn fiets waardoor de jongen viel. Daarna schopte hij de jongen nogmaals. Hierna verdween de verdachte samen met de andere twee jongens die op een afstandje hadden staan toekijken, in onbekende richting. Een vrouw heeeft het slachtoffer naderhand geholpen en nog naar de daders uitgekeken. Deze zijn helaas niet meer aangetroffen. De politie heeft het incident in onderzoek en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Signalementen
Het signalement van de jongen die het slachtoffer heeft geschopt, luidt als volgt: blanke jongen van ongeveer 16 jaar oud en 160-165 cm groot met een gezet postuur en sluik blond haar. Hij droeg een lichte pet en een blauwe jas en broek.

Het signalement van de jongens die hebben staan kijken luidt: eveneens zo’n 16 jaar oud. Een van hen is een blanke jongen van 165-170 cm groot met een slank postuur en blond stekel haar. Hij droeg een witte pet met een zwarte jas en zwarte sportschoenen. De andere ‘kijker’ heeft een getint uiterlijk. Hij heeft een fors postuur, is 155-160 cm groot en heeft een kaal hoofd. Hij droeg een zwarte jas en donkere schoenen.