Speler DOS Kampen nooit meer voetballen - GelreNieuws        

Speler DOS Kampen nooit meer voetballen

Geplaatst op 25 april 2012, om 16:33 uur

ARNHEM – De speler van DOS Kampen die een tegenstander van het Harderwijkse Zwart-Wit ’63 in het gezicht trapte, mag van de KNVB nooit meer voetballen. Een andere speler van DOS Kampen is voor acht duels geschorst voor slaan.

De speler van Zwart-Wit ’63, die zwaargewond raakte, kreeg zelf ook acht duels voor trappen naar een tegenstander.

De wedstrijd op 14 april in Harderwijk werd na het geweld in de laatste minuut gestaakt. Dinsdagavond hield de KNVB een mondelinge zitting, waarbij onder anderen de beide aanvoerders, de scheidsrechter en bestuursleden van de clubs werden gehoord. De drie betrokken spelers werden vertegenwoordigd.

De clubs waren medeschuldig aan het staken, vindt de tuchtcommissie. Zwart-Wit ’63 kreeg 200 euro boete, DOS Kampen 100 euro en beide een punt in mindering. De thuisclub is zwaarder gestraft, omdat supporters het veld betraden.

De bereikte stand van 2-5 wordt als eindstand aangemerkt. De teams mogen zaterdag weer spelen. Hangende het onderzoek kwamen ze niet in actie. De spelers en de verenigingen kunnen tegen de straf in beroep gaan.

DOS Kampen royeerde de spelers, broers, al enkele dagen na de wedstrijd. De club wil zich distantiëren van het gedrag van de twee, aldus de voorzitter.

De speler van Zwart-Wit ’63 brak zijn kaak, neus en oogkassen.