Utrechtse autokrakers in Elburg opgepakt

Geplaatst op 27 april 2012, om 15:53 uur

ELBURG – De politie heeft donderdagnacht twee Utrechtse jongens opgepakt die worden verdacht van auto-inbraken in Elburg. Bij ongeveer 10 auto’s die geparkeerd stonden aan de Zwolscheweg zijn de ruiten ingeslagen. Wat er uit de auto’s is gestolen, is volgens de politie niet bekend.

De politie kreeg rond 02.30 uur een melding binnen van een oplettende buurtbewoner die bij een parkeerplaats aan de Zwolscheweg glasgerinkel hoorde en meerdere personen zag lopen. Nadat de agenten ter plaatse zagen dat de ruiten van meerdere auto’s waren ingeslagen, zagen zij een persoon wegrennen. De agenten hebben te voet een achtervolging ingezet, waarna een 20-jarige jongen uit Utrecht kon worden aangehouden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Omdat er mogelijk sprake was van meerdere verdachten hebben de agenten in de omgeving een zoekactie gehouden. Dat leverde niet direct iets op. Bij de parkeerplaats aan de Zwolscheweg werd kort na de eerste aanhouding een auto aantroffen, waarvan het vermoeden ontstond dat deze van de verdachten was. Agenten hielden de auto in de gaten en rond 05:00 zagen zij een jongen bij de auto. De 18-jarige verdachte uit Utrecht is aangehouden. De Utrechtse jongens zijn ingesloten op het politiebureau voor verhoor. De aangetroffen auto is in beslag genomen. De betrokkenheid van het duo bij de gepleegde auto-inbraken aan de Zwolscheweg wordt onderzocht.

De politie in Elburg vraagt getuigen die iets gehoord of gezien hebben van de auto-inbraken, zich te melden. Benadeelden van de auto-inbraken die nog niet door de politie zijn benaderd, worden ook gevraagd contact op te nemen met de politie. Getuigen en benadeelden kunnen de politie in Elburg bereiken.