Verdacht pakketje Lochem blijkt 1 aprilgrap - GelreNieuws        

Verdacht pakketje Lochem blijkt 1 aprilgrap

Geplaatst op 1 april 2012, om 16:46 uur

LOCHEM – Een verdacht pakketje voor de deur van de voormalige synagoge aan de Westerwal in Lochem heeft zondagmiddag enige commotie veroorzaakt. Uiteindelijk bleek het te gaan om een slechte 1 aprilgrap, meldt de politie.

Een omwonende sloeg rond kwart voor een alarm. Voor de deur van het gebouw was verdacht pakketje gezien. Daarop werd de explosieven opruimingsdienst (EOD) gewaarschuwd. In afwachting daarvan werd de omgeving afgesloten en moesten de bewoners van enkele woningen uit voorzorg hun huis verlaten.

De explosieven opruimingsdienst heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld en heeft het pakketje gedemonteerd. Uit het onderzoek bleek dat de inhoud geen schade had kunnen aanrichten. Pas toen het pakket helemaal was onderzocht werd duidelijk dat het om een 1 april grap ging. De politie stelt een strafrechtelijk onderzoek in naar de herkomst van het pakketje.

Burgemeester Frans Spekreijse van de gemeente Lochem spreekt van een 1 aprilgrap die “alle perken te buiten gaat”, en zegt er alles aan te doen om de dader(s) te achterhalen. De politie komt dan ook graag in contact met getuigen.