Weer aanhoudingen ‘bende’ ’t Broek Arnhem - GelreNieuws        

Weer aanhoudingen ‘bende’ ’t Broek Arnhem

Geplaatst op 3 april 2012, om 17:14 uur

ARNHEM – De politie in Arnhem heeft dinsdagmorgen weer twee inwoners van de wijk ’t Broek gearresteerd in verband met inbraken en overvallen. Een 17-jarige Arnhemmer en een 26-jarige Arnhemse werden van hun bed gelicht. Vorige week werden ook al vijf aanhoudingen verricht.

De 17-jarige wordt verdacht van deelname aan de criminele organisatie en woninginbraak. De 26-jarige wordt ook verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie, heling en witwassen, meldt een woordvoerder.

Maandagochtend werden vijf Arnhemmers opgepakt voor zo’n veertig misdrijven waaronder inbraken en overvallen. In de wijk ’t Broek ontstond in februari een commotie toen bleek dat inbrekers bewoners intimideerden om geen aangifte te doen. De politie was druk met de zaak, maar kon pas in maart tot actie overgaan.

In totaal worden meer dan 40 misdrijven onderzocht welke mogelijk aan de groep te linken zijn. De politie hoopt dat alle aanhoudingen zullen leiden tot een vermindering van de onrust in de wijk ’t Broek die was ontstaan. Het onderzoek wordt voortgezet en de politie sluit meerdere aanhoudingen nog steeds niet uit.