Zakkenrolster aangehouden

Geplaatst op 11 april 2012, om 14:36 uur

APELDOORN – Op dinsdagmorgen heeft de politie een 19-jarige Bulgaarse vrouw aangehouden voor zakkenrollerij. De politie kwam haar op het spoor na een tip via opsporingssite depolitiezoekt.nl. Een Friese politieman herkende de jonge vrouw en tipte zijn Apeldoornse collega’s.

Het incident deed zich voor op maandag 12 maart rond 14.00 uur. De 74-jarige vrouw stond in een koelvak in een supermarkt aan het Mercatorplein te kijken toen één van de vrouwen naast haar kwam staan en voor haar langs reikte om iets te pakken. Vermoedelijk deed ze dat met de intentie de oudere vrouw af te leiden. Tegelijkertijd haalde de andere vrouw de portemonnee van de 74-jarige vrouw uit haar handtas. Bij de kassa merkte de vrouw op dat haar portemonnee uit haar tas verdwenen was.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie stelde en onderzoek in en plaatste foto’s van de vrouwen op opsporingssite depolitiezoekt.nl. Een Friese politieman herkende de jonge vrouw van een eerder onderzoek en gaf haar gegevens door. De 19-jarige Bulgaarse is aangehouden en voor nader verhoor ingesloten. Haar foto’s zijn van de opsporingssite verwijderd. De tweede vrouw staat nog op de site. De politie hoopt dat iemand haar alsnog herkent.