Bevrijdingsfestival Apeldoorn gaat niet door - GelreNieuws.nl

Bevrijdingsfestival Apeldoorn gaat niet door

Geplaatst op 3 mei 2012, om 11:14 uur

APELDOORN – Het Bevrijdingsfestival in Apeldoorn gaat zaterdag niet door. De gemeente heeft de vergunning ingetrokken, omdat de veiligheid niet kan worden gegarandeerd nadat het beveiligingsbedrijf waarmee organiserende Stichting IF Events in zee was gegaan, zich heeft teruggetrokken.

De gemeente Apeldoorn is woensdag door Stichting IF Events geïnformeerd over de problemen rond de beveiliging van het bevrijdingsfestival in het Mheenpark. De stichting had inmiddels wel contacten met een ander beveiligingsbedrijf, maar de gemeente en de politie zijn van mening dat er een te korte voorbereidingstijd rest. Het betreft een evenement met een verhoogd risico en het is niet mogelijk om in een paar dagen de beveiliging afdoende te regelen. Bovendien was langer uitstellen van deze beslissing niet aan de orde omdat het publiek tijdig op de hoogte moet worden gesteld. Omdat het festival niet doorgaat, vervallen de aangekondigde verkeers- en veiligheidsmaatregelen rondom het Mheenpark.

De gemeente betreurt dit besluit en zag het festival als een goede aanvulling op het bestaande evenementenaanbod. “Wij moeten instaan voor de veiligheid van de bezoekers. Dit is ook een moeilijke beslissing voor onder meer politie en brandweer, die zich de afgelopen periode hiervoor hebben ingezet.”

Tijdens het festival in het Mheenpark zouden onder anderen Armand, Gruppo Sportivo, Hank the Knife and the Jets, Kayak en Focus optreden.