Dronken Zutphense rijdt door na aanrijding

Geplaatst op 7 mei 2012, om 13:45 uur

ZUTPHEN – Een 38-jarige dronken automobiliste uit Zutphen is zondagochtend doorgereden nadat zij in haar woonplaats een auto had aangereden. De politie heeft haar die later ochtend in Deventer kunnen aanhouden.

De vrouw reed hevig slingerend over de Oude IJsselbrug en raakte vlak voor de afslag naar Voorst een tegenligger. Vervolgens sloeg ze af en vervolgde haar weg. Een getuige die alles had zien gebeuren, lichtte de politie in. Agenten hebben gezocht naar de vrouw, maar troffen haar helaas niet aan. Enige tijd later maakte een tweede getuige in Deventer melding van dezelfde bestuurster. De politie hield haar hier aan en bracht haar over naar het politiebureau. De vrouw blies bij de ademanalyse een alcoholpromillage van maar liefst 3,1. Haar rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Vanwege het hoge promillage komt de automobiliste volgens de politie in aanmerking voor een alcoholonderzoek. Met dit onderzoek beoordeelt het CBR de geschiktheid van een rijbewijshouder. Ook onderzoekt het bureau of er sprake is van een verslaving of probleemgebruik. De kosten van het onderzoek bedragen 966 euro en moeten door de deelnemer zelf betaald worden.