Jeugdbrandweer IJsselstreek zoekt talenten

Geplaatst op 5 mei 2012, om 17:07 uur

ZUTPHEN – Een echte brandweerman- of vrouw zijn, wie wil dat nou niet? De Jeugdbrandweer van het cluster IJsselstreek is op zoek naar nieuwe talenten. Ben je tussen de 11 en 14 jaar oud en woon je in de gemeente Brummen, Lochem of Zutphen? Geef je snel op voor de selectie!

Deze wordt gehouden op zaterdagmiddag 2 juni. Tijdens deze middag moeten de kandidaat-talenten een aantal opdrachten uitvoeren. Dit gebeurt zowel individueel als in groepsverband. Want net als bij de echte brandweer is het belangrijk dat jongeren goed in teamverband kunnen werken.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Aanmelden kan via een speciaal formulier (klik hier om deze te downloaden). Het formulier moet uiterlijk 25 mei ingeleverd zijn bij de kazerne in Zutphen.

De Jeugdbrandweer IJsselstreek is opgericht in 2006 en mede bedoeld als een kweekvijver voor de reguliere brandweer. Leden gaan niet mee met de gewone brandweer, maar oefenen met elkaar elke vrijdagavond tussen 19.00 en 20.30 in Zutphen. Daar worden de kneepjes van het brandweervak bijgebracht. Ook doen de talenten soms mee met jeugdbrandweerwedstrijden in het land.