Man gepakt met drugs en inbrekerswerktuig

Geplaatst op 21 mei 2012, om 14:50 uur

ZUTPHEN – De politie heeft zondagnacht een 27-jarige Rotterdamse automobilist aangehouden. Zijn rijbewijs bleek ongeldig. Bovendien loog hij over zijn identiteit en lagen er harddrugs en inbrekerswerktuig in de auto.

De man werd rond middernacht staande gehouden op de Den Elterweg. Hij reed in een auto die op naam staat van een familielid. De man liet het rijbewijs van dit familielid zien en vertelde de agenten dat hij dat was. Ook zagen de agenten een weegschaaltje liggen met witte resten erop. Een fouillering volgde, waarbij de eigen ID-kaart van de man tevoorschijn kwam. De man gaf toe dat zijn rijbewijs in september 2008 ongeldig was verklaard, waarom is onduidelijk.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

In de auto werden verder enkele grammen harddrugs gevonden en een tasje met inbrekerswerktuig. De politie heeft dit en de auto in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden met ongeldig rijbewijs, het opgeven van een valse naam, het bezit van harddrugs en het in bezit hebben van inbrekerswerktuig in de nachtelijke uren, zonder goede verklaring. Na verhoor is de man heengezonden.