Oudere Hoenderloose slachtoffer babbeltruc

Geplaatst op 9 mei 2012, om 17:25 uur

HOENDERLOO – Een oudere dame heeft donderdagmiddag in haar woning aan de Veldheim in Hoenderloo na een babbeltruc haar bankpas inclusief pincode afgegeven. Er werd een geldbedrag van haar rekening gehaald.

De oudere vrouw kreeg rond 14:30 uur een man bij haar achterdeur. De man beweerde een vriend van haar buren te zijn. Hij had een heel verhaal over een reparatie en het verzoek of zij de kosten kon voorschieten. Ondanks dat de bewoonster de man niet kende, wist hij haar vertrouwen te winnen en kreeg hij de bankpas en de pincode mee. Korte tijd later bleek, dat ze bedrogen was. Ze liet direct haar pas blokkeren. Helaas bleek dit te laat; er was al geld gepind.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Het zou volgens de politie gaan om een man van ongeveer 25 jaar oud. Hij was ongeveer 1,65 meter lang, had een slank postuur en een smal gezicht. De man had zwart krullend haar en donker gekleurde ogen. De man droeg een blauw met oranje/rode gestreept overhemd met een witte pull eronder en een donkerblauw colbert met een streepje. De man droeg een blauwe spijkerbroek en bruine schoenen. De man sprak accentloos Nederlands.

De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen zich melden via 0900-8844.