Twee jaar cel en tbs voor ontucht in Uddel

Geplaatst op 2 mei 2012, om 17:53 uur

ZUTPHEN – Een 27-jarige man uit Uddel is woensdag door de rechtbank in Zutphen veroordeeld tot een celstraf van twee en een half jaar en tbs met voorwaarden. Ook moet hij één van zijn slachtoffers een schadevergoeding betalen.

Volgens de rechtbank heeft de Uddelnaar jarenlang ontucht gepleegd met vier minderjarige jongens. Het gaat onder meer om leden van voetbalclub Prins Bernhard in Uddel, waar de man actief was.

Tegen de man was door het Openbaar Ministerie vijf jaar celstraf en tbs met voorwaarden geëist. De opgelegde straf valt onder andere lager uit omdat de rechtbank vindt dat er onvoldoende bewijs is voor anale verkrachting.

De man deed zich op internet voor als meisje en benaderde zo meer dan 100 jongens. Hij haalde de jongens, veelal tussen de 13 en 17, over zich voor de webcam af te trekken. Ze kwamen ook bij hem thuis.

Volgens de slachtoffers dreigde de man zichzelf van kant te maken, als de jongens niet meer zouden komen. De man zegt dat hij gefrustreerd was. Hij zou als jongen ook via internet zijn misleid.