Eis: cel en tbs voor bloedbad na seksdate

Geplaatst op 27 juni 2012, om 21:53 uur

ZUTPHEN – Voor het neersteken en bijna vermoorden van een klant is tegen een 27-jarige homo-escort uit Doetinchem woensdag in de rechtbank Zutphen 4 jaar cel en tbs met voorwaarden geëist.

Het Openbaar Ministerie verklaarde woensdag in de rechtbank van Zutphen dat het slachtoffer uit Putten 25 keer met een mes is geraakt.

De agenten troffen de Puttenaar eind 2009 naakt aan in zijn bed, badend in het bloed. Een steek in zijn hals had bijna een einde aan zijn leven gemaakt. Door de steken in zijn hoofd houdt het slachtoffer blijvend een scheve mond. Verdachte Michael S. is poging tot doodslag ten laste gelegd.

S. zei dat hij uit angst en paniek handelde. De Puttenaar zou hem hebben gedwongen tot extreme seks. Waarna S. zijn zakmes tevoorschijn haalde om de man af te schrikken. In de worsteling die daarop zou zijn ontstaan, liep de Puttenaar de steekwonden op.

Volgens een deskundige is er geen sprake van een ongelukje. Degene die stak, was in zijn ogen razend toen hij de wonden doelbewust toebracht.

Dit past in de visie van de Puttenaar, die verklaarde dat hij ineens tijdens de seks werd neergestoken. Volgens hem schreeuwde S. om geld. Een buurman hoorde dat ook, dacht aan een beroving en belde het alarmnummer.

Deskundigen zeggen dat de man verminderd toerekeningsvatbaar is. Hij is zwakbegaafd en heeft een persoonlijkheidsstoornis.

De rechtbank doet op 11 juli uitspraak.