Politie lost waarschuwingsschot in Ulft

Geplaatst op 27 juni 2012, om 21:12 uur

ULFT – De politie heeft woensdag aan de N317 bij Ulft een 51–jarige man en een 54–jarige vrouw uit Silvolde aangehouden nadat zij zich zeer agressief gedroegen en weigerden om mee te werken met de aanhouding.

Bij de politie kwam een melding van een diefstal binnen en kreeg daarbij ook het kentekennummer van de auto van de verdachten door. Bij het zien van deze auto werden de inzittenden staande gehouden en gecontroleerd. Er ontstond een zeer dreigende sfeer en de bestuurder van de auto gedroeg zich erg agressief naar de politieagenten.

De bestuurder weigerde mee te werken met de aanhouding en de agenten gebruikten daarom pepperspray. De bestuurder reageerde hier niet op en liep vervolgens dreigend op de agenten af en probeerde de pepperspray van één van de agenten af te pakken. De andere agent heeft daarop een waarschuwingsschot in de lucht gelost. Beide verdachten zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek. Ter plaatste is er door het team Forensische Opsporing onderzoek gedaan.