Grote verkeerscontrole A1 Twello en Voorst - GelreNieuws.nl

Grote verkeerscontrole A1 Twello en Voorst

Geplaatst op 18 juni 2012, om 16:51 uur

TWELLO/VOORST – Bij een grootscheepse verkeerscontrole op drie plekken langs de A1 heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag onder meer drugs, veel geld en wapens aangetroffen. De politie controleerde bij afrit 21 (Voorst), 22 (Twello) en op parkeerplaats De Paal.

Eén persoon werd opgepakt wegens het bezit van harddrugs (xtc-pillen en amfetamine). Bij een ander persoon werd in de auto 3500 euro aangetroffen waarvan de politie de herkomst niet kon vaststellen. Het geld is in beslag genomen en de politie probeert te achterhalen waar het geld vandaan komt. Bij andere automobilisten trof de politie wapens aan, een stiletto, twee honkbalknuppels en een vlindermes. Tegen de eigenaren werd proces-verbaal opgemaakt. De eigenaren van de honkbalknuppels deden vrijwillig afstand.

Er zijn 450 blaastesten afgenomen. Dit resulteerde in twee boetes voor rijden onder invloed. Boetes werden ook uitgedeeld voor onder meer het niet-tonen van een geldig rij- en kentekenbewijs (acht keer), rijden met een onverzekerd voertuig, het negeren van een stopteken, en het hebben van ondeugdelijke verlichting.