Meer inbeslagnames in witwaszaak A’doorn

Geplaatst op 18 juni 2012, om 18:40 uur

APELDOORN – De politie heeft in het onderzoek tegen een 42-jarige Apeldoorner die verdacht wordt van witwassen, meer waardevolle spullen in beslag genomen. In de dit weekend in beslag genomen Audi A8 vond de politie een kluis met daarin groot geldbedrag.

De horloges hebben een straatwaarde van 80.000 euro. Ook is beslag gelegd op een Porsche, een muntenverzameling en onroerend goed van de verdachte, die ondernemer is. Eerder nam de politie naast de Audi ook al een aantal kostbare horloges en een oldtimer in beslag.

Het onderzoek tegen de man begon nadat twee keer harddrugs waren gevonden in partijen ananassen die bestemd waren voor het bedrijf van de Apeldoorner. De betrokkenheid van de verdachte bij de drugsimport kon destijds niet worden aangetoond. Wel startte een onderzoek naar de financiële handel en wandel van de Apeldoorner. Daaruit bleek dat hij al sinds 2007 betrokken was bij verdachte geldstromen. Van enkele miljoenen euro’s is de herkomst onduidelijk.

De boekhouding van de Apeldoorner is in beslag genomen. Hij volgens de politie is niet aangehouden maar wordt wel als verdachte aangemerkt.