!function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '5099625236804412'); fbq('track', 'PageView'); Stank door brand bloedverwerker Loenen - GelreNieuws        

Stank door brand bloedverwerker Loenen

Geplaatst op 15 juni 2012, om 23:09 uur


LOENEN –
Bij bloedverwerkingsbedrijf Sonac aan de Kieveen in Loenen heeft vrijdagavond brand gewoed. Dat zorgde voor een enorme stank in de omgeving. Omwonenden werd geadviseerd ramen en deuren te sluiten.

De brand werd rond tien voor acht gemeld en woedde in een filtersysteem. De brandweer had moeite om het vuur te bestrijden, omdat het filter is ingesloten door buizen. Met hittecamera’s proberen brandweerlieden de brandhaarden in kaart te brengen. Er is niemand gewond geraakt, aldus de brandweer.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De brand zorgde voor de nodige rookontwikkeling en stankoverlast. Volgens de brandweer zijn er geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. De politie reed met een geluidswagen rond om omwonden te adviseren ramen en deur te sluiten.

Publiek en pers werd door de politie op afstand gehouden omdat de brandweer rekening hield met een mogelijke stofontploffing. Die bleef gelukkig uit.

In de fabriek worden voedingsstoffen uit dierlijk bloed gefilterd. Dat bloed komt onder meer van slachthuizen. Of het productieproces stil lag, is niet bekend.

[jwplayer mediaid=”73538″]