37 mensen opgepakt voor rellen Doetinchem

Geplaatst op 10 juli 2012, om 15:50 uur

DOETINCHEM – De recherche in Doetinchem heeft 37 mensen aangehouden na onderzaak naar de supportersrellen op zondag 25 maart, rond de wedstrijd van De Graafschap tegen Feyenoord. Een beveiligster raakte daarbij gewond. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Eind deze week zal het rechercheteam de bevindingen van haar onderzoek met verklaringen over de supportersrellen aan de officier van justitie overhandigen.

Aanleiding voor dit omvangrijke politieonderzoek was de confrontatie tussen Feyenoord- en Graafschapsupporters in het Doetinchemse stadion, tegen het eind van de wedstrijd plaats. Achter de tribunes ontstond een confrontatie tussen tientallen supporters van beide verenigingen.

Eén medewerkster van de beveiligingsorganisatie raakte gewond nadat een supporter haar in haar rug sprong. Een tweede medewerker raakte ook bijna gewond door een slagvoorwerp en beiden hebben aangifte gedaan. De impact op de beveiligingsbeambten en stewards was enorm.

Rechercheurs hebben tientallen getuigen verhoord en filmpjes die op het internet verschenen geanalyseerd. Dat koste veel tijd, zegt de politie.

Fans die betrokken waren geweest bij de rellen werden begin april opgeroepen zich te melden. Een persoon deed dat, maar hij bleek geen verdachte te zijn. In overleg met het OM zijn begin mei 15 foto’s van verdachten op internet gezet. Dertien personen meldden zichzelf of werden door anderen herkend.