Grote brand verwoest pand centrum Zutphen

Geplaatst op 9 juli 2012, om 04:27 uur


ZUTPHEN –
In een pand aan de Lange Hofstraat in het historische centrum van Zutphen heeft in de nacht van zondag op maandag een grote brand gewoed. Drie personen raakten lichtgewond. Een van hen is naar een ziekenhuis gebracht met ademhalingsproblemen, liet de politie weten.

De brand werd rond kwart voor vier ontdekt. Toen de eerste brandweerwagen arriveerde bleek al snel dat er een grote brand woedde in een pand met daarin winkel ‘Noten & Zo’ met een paar bovenwoningen. Enkele bewoners waren nog binnen. Zij zijn door de brandweer veilig naar buiten gebracht. Er was sprake van grote rookontwikkeling. De in totaal dertien bewoners van elf ontruimde woningen rondom het pand werden opgevangen in het dichtbijgelegen gemeentehuis.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De brandweer zette groot materieel in om het vuur te bestrijden. De Zutphense brandweer kreeg assistentie van korpsen uit Voorst, Brummen, Gorssel, Vorden en een tweede hoogwerker uit Deventer. De brandweer gaf rond 05.20 uur het sein ‘brandmeester’, maar was nog tot het middaguur druk met nablussen.

De omgeving werd afgesloten om het publiek op afstand te houden.

Over de oorzaak van de brand, die in de winkel ontstond, is nog niets bekend.