Jongen (18) bedreigd met mes in Zutphen

Geplaatst op 27 juli 2012, om 09:43 uur

ZUTPHEN – In Zutphen is afgelopen weekend een 18-jarige jongen bedreigd met een mes en vervolgens van twee mobieltjes bestolen. Dat maakte de politie vrijdag bekend. Getuigen worden verzocht zich te melden.

De jongeman was vrijdag op zaterdagnacht rond 02.00 uur op het Stationsplein in gesprek geraakt met een lichtgetinte jongeman. Na enige tijd ging de Zutphenaar lopend naar huis. Zijn gesprekpartner liep een andere kant op. Ter hoogte van de Lidl aan de Emmerikseweg kwam de onbekende jongeman weer aanlopen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Na een kort gesprek werd de toon plotseling anders en op de Emmerikseweg bedreigde hij de Zutphenaar met een mes. Onder bedreiging van dit mes liep het tweetal door naar de skatebaan iets voorbij het Texaco-benzinestation. Wat hier precies gebeurde is nog niet duidelijk, maar het slachtoffer mist in ieder geval zijn twee mobieltjes.

De onbekende jongeman wordt tussen de 19 en 21 jaar geschat. Hij is ongeveer 1 meter 80 lang en heeft zwart stijl, aan de zijkant opgeschoren haar met lange stekels bovenop. Hij droeg die nacht aan baseballjack met een blauwe body en witte mouwen. Op de voorzijde staat de letter M. Verder droeg hij een spijkerbroek met bleekvlekken en gerafelde gaten en lichtblauwe schoenen.

Volgens een woordvoerder heeft het slachtoffer inmiddels aangifte gedaan, maar leverde het politieonderzoek tot nu toe geen bruikbare informatie op.