Zoekactie naar verwarde vrouw bij IJssel - GelreNieuws        

Zoekactie naar verwarde vrouw bij IJssel

Geplaatst op 26 juli 2012, om 22:40 uur


ZUTPHEN
– Op en bij de IJssel in Zutphen hebben hulpdiensten donderdagavond gezocht naar een verwarde vrouw die mogelijk in het water was gesprongen. De actie leverde echter niets op, aldus de brandweer.

Hulpdiensten werden rond 19 uur gewaarschuwd. De vrouw zou ter hoogte van de Bronsbergen aan de andere kant van de IJssel in een weiland staan. Niet veel later kwam de melding dat ze in het water zou zijn gesprongen. Er werd met behulp van een boot van de brandweer en Rijkswaterstaat en een helikopter van de politie gezocht, maar de vrouw werd niet aangetroffen. Ook aan de kant van de IJssel werd naar de vrouw gezocht door de brandweer. “We hebben de zoekactie rond 21.00 uur gestaakt”, aldus officier van dienst van de brandweer Thomas van Dijk. “Het is onduidelijk of de vrouw daadwerkelijk in het water ligt. Misschien is ze er zelf al wel uit gegaan. Rijkswaterstaat blijft de komende dagen alert.”

De politie vraagt mensen via Burgernet uit te kijken naar de vrouw. Ze is ongeveer 35 jaar, blank en 1 meter 70 lang. Ze heeft kort donkerblond haar en droeg een oranje t-shirt, een zwarte legging en een grijs rokje.