Politie klaar voor Zwarte Cross Festival - GelreNieuws        

Politie klaar voor Zwarte Cross Festival

Geplaatst op 18 juli 2012, om 17:49 uur

LICHTENVOORDE – De politie is klaar voor de Zwarte Cross aankomend weekend. Dat zegt politiewoordvoerder Anton de Ronde. “We hebben ons goed voorbereid om het festival in Lichtenvoorde gemoedelijk en vooral veilig te laten verlopen.”

De politie heeft op het gebied van de calamiteitenplannen intensief samengewerkt met de organisatie van het festival, de gemeente Oost Gelre, de brandweer en de GHOR (Geneeskundige Hulp bij Ongevallen en Rampen).

De politie houdt zich vooral bezig met handhaving van de openbare orde en verkeerscontroles waarbij alcohol een belangrijk aspect is. Het Korps Landelijke Politiediensten controleert onderweg de technische staat van de combinaties.

“De ervaring is dat kleine voorvallen op het terrein door de organisatie heel goed worden opgepakt. Gaat het om echt strafrechtelijke zaken zoals vernieling of mishandeling, dan wordt de politie ingeschakeld”, aldus De Ronde.

Op het festivalterrein is een politiepost gevestigd van waaruit alle dienstdoende agenten hun dienst beginnen. De politie is dus 24 uur per dag beschikbaar, waardoor bezoekers gedurende het hele weekend bij de politie terecht kunnen.

Zoals op de website van de Zwarte Cross is aangekondigd gaat de politie, evenals voorgaande jaren ook weer alcoholcontroles voor, tijdens en na afloop van het festival houden. Deze controles worden gehouden op de toegangs- en uitvalswegen in de omgeving van het festivalterrein.