Zwerver opgepakt voor misbruik Klarenbeek

Geplaatst op 19 juli 2012, om 20:14 uur

KLARENBEEK – Een 30-jarige zwerver wordt er van verdacht het 10-jarig jongetje uit Apeldoorn seksueel misbruikt te hebben bij station Klarenbeek. Hij is dinsdag opgepakt nadat het team Grootschalige Opsporing steeds meer aanwijzingen kreeg dat hij met de zaak te maken had. De komende tijd zit hij vast omdat het onderzoek tegen hem rond gemaakt moet worden.

Het Apeldoornse jongetje nam op dinsdag 12 juni de trein van station De Maten in Apeldoorn, naar Klarenbeek. Het jongetje woont in de buurt van het station en ging vaker treinen kijken. Nu nam hij zonder dat zijn ouders het wisten de ‘Buffel’ naar Zutphen en stapte halverwege in Klarenbeek uit. De man fietste op dat moment rond in de omgeving en greep zijn kans. De jongen werd ernstig misbruikt en nam een uur later de trein terug naar De Maten. Thuisgekomen waarschuwde hij zijn ouders en werd een groot onderzoek gestart.

De politie onderzocht tientallen getuigenissen, de uiteindelijke gouden tip kwam binnen via Meld Misdaad Anoniem. De politie wilde de dader koste van kost pakken, en bracht zelfs beelden naar buiten van een bewakingscamera van 1,6 kilometer verderop. Daarop waren ook beelden te zien van een man die aan het signalement van de dader voldeed, maar tot nu toe niet geidentificeerd was. Alle andere getuigen waren door Klarenbekers herkend als mensen uit de buurt. De man die nu gepakt is, heeft geen vaste verblijfplaats en staat niet bij de gemeente ingeschreven. De laatste tijd fietste hij veel rond in de buurt van Apeldoorn.