Vrouw zwaargewond in wasserij Nunspeet

Geplaatst op 17 juli 2012, om 20:46 uur

NUNSPEET – Bij een bedrijfsongeval bij stoomwasserij Van der Brug in Nunspeet is dinsdagavond een medewerkerster zwaargewond geraakt. Het slachtoffer is met ernstige brandwonden naar het ziekenhuis gebracht.

De wasserij zit aan de Harderwijkerweg. Drie werknemers van het bedrijf wilden aan het eind van de werkdag, rond half acht, een ketel in de stomerij ontluchten, toen er iets mis ging. De kokend hete stoom kwam in de ruimte waar zij stonden. Twee van hen, een 20-jarige vrouw uit Bunschoten-Spakenburg en een 24-jarige Nunspeetse, konden op tijd wegkomen. De 36-jarige Apeldoornse lukte dat niet meteen, waardoor de stoom haar ernstig verwondde.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Haar collega’s en omstanders hebben het slachtoffer uit het bedrijf gehaald en onder de douche gezet om te koelen. Daarna is ze met ernstige brandwonden naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. De oorzaak van het ongeval wordt door de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid en politie onderzocht. Voor het hevig geschrokken personeel wordt slachtofferhulp geregeld.