Fotograaf aangevallen bij Rijnhal in Arnhem - GelreNieuws.nl

Fotograaf aangevallen bij Rijnhal in Arnhem

Geplaatst op 21 augustus 2012, om 00:04 uur

ARNHEM – Bij de Rijnhal in Arnhem is maandagavond fotograaf Roland Heitink aangevallen door een groep van zo’n 20 jongeren. Hij ging naar de parkeerplaats bij de hal na een tip. Er zouden meerdere politieauto’s staan.

De freelance fotograaf uit Rheden maakt voornamelijk foto’s van incidenten. Toen hij – samen met zijn boer en een vriend daarvan – aan kwam, maakt hij direct enkele foto’s van de politieauto’s die op de parkeerplaats stonden bij een groep jongeren. Kort nadat de politie was verdwenen, kwam er volgens Heitink een groep van zo’n 10 jongelui op hem aflopen. “Ze reageerden¬†agressief, omdat ze dachten dat ik hen op de foto had gezet. Niet veel later kwam er nog een groep jongens naar me toe. Ze begonnen aan me te zitten en te duwen. Snel ben ik in de auto gestapt en wilde mijn broer wegrijden. Meerdere jongens begonnen tegen de auto te schoppen en te slaan. Ze hielden ons enige tijd tegen.”

Het drietal zag kans er met de auto vandoor te gaan. “Toen we over de grote weg langs de parkeerplaats naar huis reden, kwam de groep opnieuw naar ons toe rennen. Dit keer dreigden ze stenen naar de auto te gooien. Gelukkig werd de auto niet geraakt, maar door het trappen en slaan heeft de auto wel veel schade opgelopen; deuken en krassen.” Direct werd 112 gebeld, waarna de politie ter plaatse kwam. “Van enkele jongens is de naam opgeschreven”, aldus de geschrokken fotograaf. “We gaan zo snel mogelijk aangifte doen.”

Veel mensen waren getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Roland Heitink levert ook regelmatig foto’s aan GelreNieuws.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com