Zware strafeis Arnhemse Facebook-moord

Geplaatst op 20 augustus 2012, om 18:38 uur


ARNHEM – Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag 12 maanden jeugdgevangenis met jeugd-tbs geëist tegen de hoofdverdachte van de Facebook-moord. De 15-jarige jongen heeft bekend dat hij in januari Joyce “Winsie” Hau in Arnhem heeft doodgestoken. Ook verwondde hij haar vader.

De straf die door het OM is geëist, is de hoogste straf die aan een minderjarige kan worden opgelegd. De officier van justitie motiveert de eis met het argument dat het om een buitengewoon ernstig misdrijf gaat.

De aanleiding voor de moord was een ruzie op Facebook. Het slachtoffer, Joyce Hau, zou daar iets lelijks hebben gezegd over een vriendin. Die klaagde bij haar vriend, die op zijn beurt de hoofdverdachte inhuurde om Hau te vermoorden.

De hoofdverdachte reisde in januari vanuit Capelle aan den IJssel naar Arnhem, waar hij Hau en haar vader neerstak. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis overgebracht en overleed daar enkele dagen later aan haar verwondingen.

De verdachte was al vaker met politie en justitie in aanraking geweest. Omdat de officier het goed mogelijk acht dat de jongen nogmaals tot zo’n misdrijf komt, vindt hij dat de hoofdverdachte de maximale straf moet krijgen.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak. Dinsdag staan de ”vriendin’ en haar vriend voor de rechter.

Video: Omroep Gelderland