Auto onder vrachtwagentrailer in Brummen

Geplaatst op 29 september 2012, om 09:22 uur


BRUMMEN
– Op de rotonde onderaan de Nieuwe IJsselbrug in Brummen is in de nacht van vrijdag op zaterdag een auto onder een vrachtwagencombinatie terecht gekomen. Drie inzittenden van de auto raakten gewond.

Het ongeluk gebeurde rond tien voor half vijf. De auto kwam vanuit de richting van de Oude IJsselbrug in Zutphen. Net voor de rotonde vloog de wagen uit de bocht en schoot via de vangrail tussen twee verkeersborden door. Op de rotonde reed op dat moment de vrachtwagen. De auto schoot onder de trailer en werd enkele meters meegesleurd. Drie van de inzittenden konden op eigen kracht uit het wrak komen; de bestuurder, een 28-jarige Zutphenaar, raakte bekneld. Brandweer- en ambulancepersoneel is anderhalf uur bezig geweest om hem uit zijn benarde positie te bevrijden. Het slachtoffer is vervolgens met ernstige verwondingen per traumahelikopter naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Twee vrouwen van 18 en 21 jaar uit Vorden, die ook in de auto zaten, raakten gewond en zijn per ambulance naar het ziekenhuis in Zutphen gebracht. Een jongeman bleef, net als de geschrokken vrachtwagenchauffeur (23) uit Beuningen, ongedeerd.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De ravage was enorm. Met behulp van een grote kraan moest de trailer worden opgetild om de auto eronder vandaan te kunnen krijgen. Het autowark is door de sleepdienst afgesleept. Ook de trailer liep schade op door de aanrijding.

De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeluk.

[jwplayer mediaid=”80157″]