Campers in brand gestoken in Zutphen

Geplaatst op 29 september 2012, om 03:29 uur


ZUTPHEN
– Een geparkeerde camper aan de Bartokstraat in Zutphen is in de nacht van vrijdag op zaterdag volledig in de as gelegd. Een andere camper kon op tijd worden gered, maar liep wel forse schade op. De twee branden zijn vrijwel zeker aangestoken. Niemand raakte gewond.

De branden werden kort voor half twee ontdekt door een buurman. De kampeerwagens stonden voor twee woningen op nog geen 10 meter uit elkaar. De eigenaren van de campers, vader en zoon, die naast elkaar wonen, probeerden met een tuinslang tevergeefs te blussen. De brandweer arriveerde korte tijd later en nam het bluswerk over. Een van de twee campers kon worden behouden, de ander brandde volledig uit. Ook een schuur raakte door de brand zwaar beschadigd.

De oorzaak van de branden is vrijwel zeker brandstichting. “Het is wel erg toevallig dat twee campers vlak bij elkaar in brand staan”, aldus een verontruste buurtbewoner. De muziekbuurt, met name de Brucknerstraat en omgeving, worden al enkele jaren geteisterd door brandstichtingen. De politie heeft alle branden onderzocht, maar tot dusver niemand aangehouden.

Ook naar deze branden stelt de politie een onderzoek in. Zaterdag zal technisch onderzoek plaatsvinden om de exacte oorzaak vast te stellen.

Eventuele getuigen kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

[jwplayer mediaid=”80106″]