Dader Facebook-moord krijgt maximale straf - GelreNieuws.nl

Dader Facebook-moord krijgt maximale straf

Geplaatst op 3 september 2012, om 18:02 uur

ARNHEM – Een jongen (15) uit Capelle aan den IJssel is maandag veroordeeld tot het ook geëiste jaar jeugddetentie én drie jaar jeugd-tbs voor de moord op Joyce ‘Winsie’ Hau uit Arnhem. Hij kreeg de straf ook voor het zwaar verwonden van de vader van Winsie, die hij ook met een mes aanviel.

De jongen stak op 14 januari van dit jaar in op Winsie Hau in haar ouderlijke huis in de wijk ’t Broek in Arnhem en later op haar vader, die op het tumult afkwam. Hij deed dat omdat Winsie onder meer op Facebook geroddeld zou hebben over haar vriendin. De zaak werd daarom bekend als de ‘Facebook-moord’.

Volgens het rapport van een jeugdspsycholoog en jeugdpsychiater lijdt de jongen aan geestesstoornissen. De door de rechtbank opgelegde jeugd-tbs kan hem, na het uitzitten van de celstraf, nog maximaal zeven jaar opgesloten houden.

Voor Winsie’s vader kwam de uitspraak niet als een verrassing, maar toch is hij teleurgesteld. Hij zei te hopen dat de politiek gaat nadenken over de mogelijkheid om in uitzonderlijke gevallen minderjarigen langere straffen op te leggen.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com