Apeldoornse jongeren opgepakt na inbraken

Geplaatst op 2 oktober 2012, om 14:32 uur

APELDOORN – Vier jongeren van tussen de 15 en 21 jaar oud uit Apeldoorn zijn opgepakt voor een reeks inbraken in hun gemeente. Volgens de politie zijn met de aanhoudingen in totaal dertien inbraken opgelost.

De recherche startte een onderzoek nadat er meerdere inbraken zijn gepleegd in Apeldoorn Noord, Teuge en Wenum Wiesel in de periode mei, juni en juli 2012. Bij de inbraken zijn vooral sieraden en laptops gestolen.

Tijdens het onderzoek kwam de politie twee verdachten uit Apeldoorn op het spoor. De jongens (19 en 20 jaar) worden als hoofdverdachten gezien. Zij worden ervan verdacht in totaal dertien inbraken te hebben gepleegd. Twee andere jongens, 15 en 21 jaar, waren beide betrokken bij drie inbraken.

De hoofdverdachten zijn eind juli aangehouden, de twee andere begin augustus. Bij huiszoekingen zijn enkele gestolen sieraden en laptops gevonden. Deze worden aan de rechtmatige eigenaren teruggegeven. De hoofdverdachten zitten nog vast. De andere verdachten zijn verhoord en konden daarna naar huis. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.