Bereden Politie opent deuren voor publiek

Geplaatst op 2 oktober 2012, om 18:34 uur

NUNSPEET – Zaterdag 6 oktober belooft een spectaculaire dag te worden op de Waterweg 35 in Nunspeet. De Bereden Politie opent die dag van 10.00-16.00 uur de deuren voor het publiek.

Het kijkje in de keuken bestaat uit diverse demonstraties van de politieruiters en -paarden, zowel in de binnenbak als buiten. Bezoekers krijgen te zien hoe een aanhouding te paard wordt verricht en hoe de bereden ME charges uitvoert. Ook de waterbak en hindernissen ontbreken niet. Het team Opleiding & Africhting legt op zijn beurt aan het publiek uit hoe zij de paarden opleiden en wat daarbij allemaal komt kijken. Uiteraard krijgen bezoekers ook deze keer de kans om rond te kijken in de stallen van het complex in Nunspeet.

Niet alleen de paarden en ruiters laten deze dag zien wat ze in huis hebben. Ook de surveillancehonden en hun geleiders van de Spoorwegpolitie van het KLPD leveren een bijdrage, alsook de bikers van de politie Noord- en Oost-Gelderland. Daarnaast is er een boot van de Waterpolitie te bezichtigen.

De Demodag in Nunspeet is kosteloos. Bezoekers worden wel verzocht een legitimatiebewijs mee te nemen en eigen hond(en) thuis te laten. Er is genoeg parkeergelegenheid, ook aan de inwendige mens is gedacht.