Nationale bokbierdag rustig verlopen

Geplaatst op 7 oktober 2012, om 19:16 uur


ZUTPHEN
– De politie kijkt met volle tevredenheid terug op de Nationale Bokbierdag in het centrum van Zutphen. Naar schatting kwamen er zondag zo’n 125.000 mensen af op het evenement.

De optocht met historische voertuigen en bierkarren trok volgens de organisatie de meeste bezoekers. Op de Molengracht, bijna aan het eind van de route, sloeg een paard op hol. Volgens Omroep Gelderland raakten hierbij tenminste twee auto’s beschadigd. Het paard liep verwondingen op.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Volgens een politiewoordvoerder was de sfeer gezellig en gemoedelijk. Er was een klein inncident: Twee agenten liepen rond 17.30 uur op de Bornhovestraat. Daar zagen zij hoe een 19-jarige Zutphenaar een 15-jarig meisje tegen haar benen schopte, waardoor zij hard ten val kwam. De agenten liepen er direct naartoe om hem aan te houden. De verdachte verzette zich hevig, maar het lukte uiteindelijk om hem te boeien en naar het politiebureau te brengen. Daar is hij ingesloten voor verhoor en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op. Er is ook een 18-jarige man uit Zutphen aangehouden. Hij probeerde de aanhouding van de 19-jarige te belemmeren, waarmee hij de agenten erg hinderde. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt en hij is inmiddels weer in vrijheid gesteld.