Pomphouder bijna aangereden door benzinedief

Geplaatst op 31 oktober 2012, om 16:04 uur

DIDAM – De politie stelt een onderzoek in naar twee mannen die maandagmiddag bij een tankstation aan de Bentemmerstraat in Didam hebben getankt zonder te betalen. Toen zij hierop betrapt werden, ging men er als een haas vandoor en kon de pomphouder nog net opzij springen om niet aangereden te worden. 

Het incident deed zich maandag omstreeks 15.45 uur voor. Door de inzittenden van een auto werd getankt en daarbij werden ook twee jerrycans met benzine gevuld. De tankhouder controleerde ondertussen via het landelijke controlesysteem of het kenteken voor de bewuste auto was afgegeven. Dit bleek niet het geval, waarop hij de passagier in de shop aansprak over de te betalen kosten.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Plotseling sprintte deze naar de gereedstaande auto, sprong erin en de bestuurder gaf direct gas en men ging er vandoor. Hierbij kon de pomphouder nog net voorkomen, dat hij werd aangereden. Een getuige die de pomphouder wilde helpen, raakte licht gewond door de wegrijdende auto.

Uit onderzoek bleek, dat de kentekenplaten kort daarvoor in Didam waren gestolen. De beelden van de bewakingscamera zijn aan de politie beschikbaar gesteld en door de pomphouder op YouTube geplaatst. De gebruikte auto is een bordeauxrode Daewoo Sedan. De bestuurder is een blanke man van ongeveer de 30 jaar. Hij heeft kort haar en tatoeages op alle vingers. De passagier heeft vermoedelijk dezelfde leeftijd en is ongeveer 1.90 m. Hij heeft een slank postuur en smal gezicht. Hij heeft kort donkerblond haar en was netjes gekleed.

De politie onderzoekt het gebeurde en de pomphouder en getuige hebben inmiddels aangifte gedaan. Tips zijn welkom via 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 -7000.

[jwplayer mediaid=”81328″]