Politie zoekt slachtoffers van straatroof

Geplaatst op 1 november 2012, om 09:37 uur

APELDOORN – De politie in Apeldoorn is een onderzoek gestart naar aanleiding van verschillende pogingen tot straatroof op woensdagavond 31 oktober in Apeldoorn. De mogelijke straatrovers van 14 en 15 jaar oud zijn inmiddels aangehouden. De politie is nog op zoek na slachtoffers.

Woensdagavond kreeg de politie rond 21.00 uur de eerste melding. Getuigen zagen dat op de Kayersdijk ter hoogte van Carpet Right, een meisje door drie jongens met een bivakmuts op, van haar fiets werd getrokken. Kort daarna werd een soortgelijk incident gemeld vanaf de Imkersplaats in winkelcentrum de Maten. Ook hier zou een meisje door jongens met een bivakmuts op van haar fiets getrokken zijn.

Agenten troffen bij een supermarkt op de Imkersplaats twee 14-jarige jongens en een 15-jarige jongen uit Apeldoorn aan. Na controle bleek dat zij in het bezit waren van bivakmutsen. De drie jongens zijn vervolgens aangehouden op verdenking van straatroof. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor. De ouders van de jongens zijn van de incidenten op de hoogte gesteld.

De politie onderzoekt wat er exact is gebeurd en wil graag in contact komen met de meisjes die woensdagavond op de Kayersdijk en op de Imkersplaats in Apeldoorn zijn belaagd door jongens met bivakmutsen op en met getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844.