Ernstig ongeval op Koningsweg Arnhem

Geplaatst op 26 november 2012, om 22:46 uur

ARNHEM – Bij een verkeersongeval op de Koningsweg in Arnhem is maandag eind van de middag een 56-jarige man uit Harderwijk zwaargewond geraakt. De weg is ruim twee en half uur afgesloten geweest.

Iets voor half zes werd het ongeval gemeld. Een 21-jarige bestuurder uit Velp reed in een bestelbus met aanhanger op de Koningsweg toen hij om nog onduidelijke reden op de andere weghelft terecht kwam. Daarbij schampte hij een personenauto die uit tegengestelde richting kwam. De bestuurder van deze auto raakte lichtgewond.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Vervolgens botste de Velpenaar frontaal op een andere tegenligger. De 56-jarige bestuurder van deze personenauto raakte daarbij bekneld en moest door de hulpdiensten uit zijn auto worden bevrijd. De bemanning van een traumaheli werd ook ingezet en heeft ter plaatste assistentie verleend. De hulpdiensten hebben ruim 45 minuten over gedaan om de harderwijker uit zijn benarde positie te bevrijden.

De man is zwaargewond per ambulance overgebracht naar het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem. De Verkeersongevallenanalyse van de politie doet onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval. De auto’s zijn afgesleept. De Koningsweg (N311) is in beide rijrichtingen ruim twee en half uur dicht geweest voor al het verkeer.

[jwplayer mediaid=”82579″]