Fruit figuurtje als beste bij MBO studentenbedrijf - GelreNieuws        

Fruit figuurtje als beste bij MBO studentenbedrijf

Geplaatst op 16 november 2012, om 18:00 uur

ARNHEM – Studentenbedrijf Fruit figuurtje heeft op woensdag de titel voor het beste MBO studentenbedrijf ontvangen op de marktdag in Winkelcentrum Kronenburg.  Dit studentenbedrijf is een initiatief van Raymond Peters, Ton van Doorn, Rob Jans, Max van Schenkhof en Charlie van der Hulst van MBO business school van Rijn IJssel in Arnhem.

Voor Fruit Figuurtje is het behalen van dit resultaat een bevestiging van de potentie van het product en vormt het een extra stimulans om er een groot succes van te gaan maken.

Op de marktdag in het Winkelcentrum Kronenburg in Arnhem kwamen studentenbedrijven van MBO en HBO scholen uit heel Nederland samen. In totaal zetten 34 bedrijven hun beste beentje voor om hun bedrijf onder de aandacht te brengen. Om 10.00 begon de verkoop die vervolgens tot 17.00 duurde. De best presterende bedrijven, opgesplitst naar MBO en HBO, kregen een beloning van €300 met daarbij een mooi beker. Bovendien was het voor iedereen een leerzame dag, door het zien van verschillende andere studentenbedrijven en alle reacties van het publiek.

“De marktdag Kronenburg heeft Fruit Figuurtje ontzettend veel opgeleverd”, aldus Charlie van der Hulst, marketing manager Fruit Figuurtje. “Dankzij de grote opkomst, en het enthousiasme van het publiek, hebben wij een goed marktonderzoek kunnen doen. Nu weten wij wat de favoriete smaak is van de consument, namelijk de aardbeiensmaak”.

Fruit Figuurtje, de winnaar van de MBO studentenbedrijven, heeft een tablet ontwikkeld die met de kleur en smaak van een vrucht, in de vorm van de desbetreffende vrucht, die oplost zodra je het in water gooit. Het tablet levert dankzij de verhouding een gezond en smaakvol glas limonade op.

Over Fruit Figuurtje werd niets dan goeds gezegd: “Een origineel product, deze groep steekt er met kop en schouders bovenuit. Ze zijn een innovatieve en enthousiaste groep waar je niet omheen kon”, vertelt Verweij, jurylid van Jong Ondernemen.

De droom van de 5 ondernemende studenten is om het traject succesvol af te ronden en vervolgens door te starten als echt bedrijf. Om dit te bereiken willen zij elke kans die voor voorbij komt aangrijpen om het bedrijf zo goed mogelijk in de markt te zetten.

Fruit figuurtje is te vinden op Facebook en op Twitter